week 3 en 4

Week 5 en 6

Week 7 en 8

 

E-Nest
Week 1

 

 


Week 2
 


Na veel slapeloze nachten en verdriet hebben we nu toch een beetje goed nieuws. Hoe we het ook probeerde we kunnen de moedertong niet vervangen, een moederhond likt gemiddeld wel 100 keer per dag een pup om de ontlasting op te wekken, daar konden wij niet tegenop. Mijn zus Marion heeft een site gevonden voor moederloze pups en die hebben we ingeschakeld en die zijn als een gek gaan zoeken en dezelfde dag nog kregen we bericht dat er een  Berner Senner hond met pups was, wij gelijk gebeld uiteraard en die mevrouw vond het goed om ze erbij te nemen en ja dan is het afwachten wil moederhond het ook, nou........die is geweldig lief en zorgzaam voor onze puppy's, ze begon ze gelijk te likken en de pups namen ze ook gelijk op en begonnen ze te likken, nou ik kan jullie zeggen er valt een last van mijn schouders, we moeten uiteraard nog kijken of het goed blijft gaan met ze want ze hebben een achterstand en het teefje heeft het nog wat moeilijk maar ik kan niet anders zeggen, ze kunnen het niet beter krijgen dan waar ze nu zitten, dus we duimen nu dat ze het mogen halen en als ze dan op vast voedsel zitten komen ze weer naar huis gelukkig want het was even slikken toen ik weer thuis kwam en naar die lege kist stond te kijken. Ik wil in ieder geval hierbij mijn lieve man Gerrit-Jan en mijn lieve en geweldige zus Marion heel erg bedanken voor alles wat ze hebben gedaan voor me, ik ben namelijk vlak na het overlijden van mijn allerliefste Laika compleet ingestort en Gerrit-Jan heeft de hele handel overgenomen ook het huishouden en de voedingen ook 's nachts en dat is super zwaar. Na 2 nachten toen de drie puppy's ook nog waren overleden op dezelfde manier als onze Laika werd ik ineens kwaad, ik dacht en nu is het klaar en heb het weer van mijn man overgenomen (hij moest ook nog werken) en samen met mijn zus hebben we ons erdoorheen geworsteld maar zonder mijn man had ik het niet gered, wat is het zwaar als je hondje overlijd niet alleen het gemis maar de moedertong daar kun je niet tegenop maar ook dat ze hoogst waarschijnlijk voor niets is overleden doordat de dierenarts de narcosestof Domitor en de ketamine  toch heeft gegeven die ik juist vlak van te voren had doorgeven dat ze die beslist niet mocht hebben want  als Laika aan het MDR1 gen zou lijden dat ze dan dood zou kunnen gaan en toch heeft hij het gegeven. we gaan het uiteraard tot op de bodem uitzoeken , dit krijgt nog een staartje dus en zodra ik iets weet wordt dit op onze site vermeld.
Maar lieve Gerrit-Jan  hartelijk bedankt voor al je hulp en een hele dikke kus van mij!!!

Vanochtend 09 Mei hebben wij ons Tricolour teefje ook in moeten laten slapen om haar verder de lijdensweg van sterven te besparen. Ze had de symptomen als de andere en raakte in shock. Ik wil Bep hartelijk bedanken voor de goede zorgen voor de pup, ze is nachten opgebleven voor onze puppenkinders, we hebben het erg getroffen met onze surrogaat moeders Bep en Berner Sennen mamma Terra.

Wat is het leven toch hard, dachten we de drie reutjes over te houden, krijgt het tricolour kereltje gisterenavond dezelfde symptomen als de andere puppy's en we hebben hem ook om verder lijden te besparen begin van de middag op 11 mei in laten slapen. Het doet erg pijn om een pupje van alweer 13 dagen oud weg te moeten brengen maar om hem pijn te laten lijden doet nog veel meer pijn, hij had zo nog wel 2 dagen kunnen leven voordat hij uit zichzelf was overleden maar dat kan ik maar Bep onze surrogaatmoeder ook niet. We hebben nu nog de twee blue merle reutjes over, we weten niet hoe het gaat lopen aangezien het bekent is dat zelfs 5,5 week naar het toedienen van de narcose er nog collies aan overlijden, we wachten af hoe het gaat aflopen. We horen wel van alle kanten ook van dierenartsen dat het wel van de narcose moet zijn gekomen, ze kunnen niets anders vinden, de puppy's gaan allemaal hetzelfde, eerst hebben ze geen eetlust meer, dan merken we dat ze buikpijn hebben die steeds erger wordt, dus je denkt in eerste instantie de darmpjes en even later worden ze benauwd. De laatste dierenarts heeft speciaal de pup eerst onder narcose gebracht en toen zijn darmpjes en hele buik onderzocht en het bleek dat de darmpjes helemaal goed waren. De puppy's hadden ook geen blauwe tong en dat is dus raar als ze het benauwd hebben. wij kunnen er net als de andere dierenartsen er ook niks anders van maken dan dat het de narcose stoffen domitor en ketamine zijn geweest maar ja, willen die dierenartsen
dat zwart op wit verklaren...... ik denk het niet maar we zullen ze het vragen.

De blue merle reutjes hebben de oogjes iets open nu en gaan nog steeds druk door
het hok als een tierelier en surrogaat mamma Terra is nog steeds super lief voor hun.