* Kunnen alle honden terecht bij From Amity Yard?

Onze gasten van From Amtiy Yard leven in een roedel. Ze verblijven te alle tijden samen in 1 ruimte, zowel overdag als ’s nachts. De honden kunnen zelf kiezen waar ze willen zijn op de dag. Ze kunnen lekker binnen liggen in de speciaal voor hun ingerichte gezellige huiskamer of heerlijk buiten in de speelweide gaan ravotten, bij warm weer zwemmen, lekker rondsnuffelen of gewoon lekker een tukkie doen. De deur staat de gehele dag voor ze open. Het is de bedoeling dat de hond zich zo veel mogelijk op zijn gemak voelt met zo min mogelijk stress. Nu is het zo dat er honderden rassen zijn en niet alle rassen sociaal bij elkaar passen. Om al onze viervoeters een zorgeloos verblijf te bieden hebben we besloten deze rassen niet aan te nemen.


*Voor welke hondenrassen geld deze uitzondering?

Een kleine greep van hondenrassen die om uitlopende redenen hier niet kunnen verblijven. boerboel, Staffordshire Terriërs, Pit Bull Terriër, Argentijnse Dog, Bordeaux Dog, Bullmastief, Cane Corso, Dobermann, Rottweiler, Herdershonden, Rhodesian Ridgeback, Bull Terriërs, Bull Dogs. 


*Wat is er mis met deze honden?

Helemaal niets! Wij houden van alle honden. Maar de honden leven hier in een roedel en er kan altijd een conflictje ontstaan en deze rassen geven best een behoorlijke correctie waardoor er grote schade kan ontstaan. De honden komen hier voor hun vakantie en daar wordt bij gezwommen, gek gedaan, rustig geslapen, met stokken gespeeld enz. enz. en een goedbedoelde correctie hoe klein deze ook is, kan dan ook als zeer stressvol worden bevonden.


*Kunnen alle andere rassen wel automatisch terecht bij From Amity Yard?

De honden willen allemaal een fijne tijd bij ons op From Amity Yard, om die te bevorderen willen wij te allen tijde eerst een kennismaking met desbetreffende logé en hun eigenaar. Tijdens deze kennismaking hebben wij een gesprek met de eigenaar en kijken onderwijl naar het gedrag van desbetreffende logé en schatten dan in of een verblijf mogelijk is op From Amity Yard. Wij behouden altijd ons recht
om de hond niet aan te nemen ongeacht het ras.


*Waarom nemen jullie geen on-gecastreerde reuen aan?

Het is niet dat wij on-gecastreerde reuen niet mogen, het zijn superlieve honden. Maar de honden leven hier in een roedel. Sommige teefjes ruiken nog lekker na een loopsheid of ruiken al lekker omdat ze loops moeten worden en sommige teefjes ruiken altijd wel lekker voor een volle reu waardoor er onrust gaat komen en een volle reu haar constant lastig gaat vallen, niet prettig voor de teven in de roedel maar ook zeer zeker niet voor de volle reu. Gecastreerde reuen zullen zelfs dan onrustig worden en het gedrag gedeeltelijk overnemen. Dus om de rust te bewaren nemen wij geen on-gecastreerde reuen aan. Zouden wij u dan maar adviseren om uw reu te laten castreren? Nee, wij zullen ook nooit iemand adviseren om dan maar de hond te laten castreren zodat hij kan komen logeren. Elke hond is anders en het gedrag veranderd ook maar zelden als de hond het gedrag al vertoonde. Castratie is een operatie met een volle narcose waar goed over nagedacht zal moeten worden met goed advies met de voor en tegens ervan.


*Onze reu is chemisch gecastreerd, mag hij komen logeren?

Voor een verblijf op From Amity Yard is vooral het effect op het gedrag relevant. We moeten ervan uit kunnen gaan dat een reu zich als gecastreerde hond gedraagt. Dierenartsen geven nogal uiteenlopende termijnen op dat een implantaat werkt, maar de meeste hanteren 6 weken als termijn dat de werking merkbaar wordt, en 6 maanden als 'gegarandeerde' werkingsduur. Dat klopt tot nu toe ook met onze waarnemingen hier. Wij beschouwen voor een verblijf bij ons een hond dan ook als 'gecastreerd' als de chip in ieder geval 6 weken geleden, en ten hoogste vijf maanden geleden is geplaatst.


*Ons teefje is loops, mag ze komen logeren?

Helaas. We hebben geen goede mogelijkheid een hond volledig af te zonderen, en kunnen op een andere manier niet met zekerheid vermijden dat een ongewenste dekking plaatsvindt. Bovendien geeft de aanwezigheid van een loopse teef in een loslopende roedel heel veel onrust. Zelfs als we haar zouden afzonderen zal ze het gedrag van de reuen in de groep, en daarmee de sfeer in de hele roedel, sterk beïnvloeden. We moeten u daarom vragen het verblijf uit te stellen tot de loopsheid volledig achter de rug is (vier weken na de eerste dag). Als uw hond niet loops is, maar volgens uw inschatting de kans bestaat dat uw hond loops wordt tijdens haar geplande verblijf bij ons, kan dat verblijf wel doorgaan. We vragen u dan wel te zorgen voor een 'noodadres' waar uw hond naar toe kan als ze inderdaad loops wordt.


*Kan ik mijn hond ook voor 1 dag brengen?

Ja, dagopvang voor uw hond is mogelijk. Of er plek is hangt af van de grootte en samenstelling van de logeerroedel op dat moment. Houd u er rekening mee dat op woensdag en in het weekend geen dagopvang mogelijk is.
Meer informatie over onze dagopvang voor honden? Kijk op onze pagina van dagopvang.


*De eerste kennismaking, hoe gaat dat?

Graag verzoeken wij u als eerste contact met ons op te nemen om ons te vertellen wat voor ras hond u heeft. (Indien met foto), hoe hij in de omgang is, of het een gecastreerde Reu of teefje is, met uw gegevens en dat u ons kort verteld hoe uw trouwe viervoeter in zijn/haar gedrag is. Voordat we een definitief verblijf afspreken, willen wij graag een afspraak met uw hond(en) en u maken zodat we kunnen kennismaken en verdere informatie kunnen uitwisselen. Uw hond kan dan even gaan rondsnuffelen bij de roedel die er op dat moment is en dan kunnen we gelijk observeren hoe het gaat onder het genot van een kopje koffie/thee. Wij willen hier graag de tijd voor nemen dus vragen we u hierom tijdig een afspraak voor te maken. Kennismakingsbezoek plannen wij bij voorkeur op een doordeweeks dag (woensdag uitgesloten).


*Moet onze hond zijn ingeënt?

Jazeker, uw hond dient ingeënt te zijn tegen Hondenziekte en Parvo (jaarlijkse cocktail, maximaal 1 jaar geleden) en voor kennelhoest d.m.v. neusspray Nobivac KC (Bordetella max 1 jaar geleden) of kennelhoest d.m.v. Pneumodog (Bordetella) Maximaal 3 maanden geleden.  De entingen dienen uiterlijk 2 weken voor de verblijfperiode gegeven te zijn en te zijn afgetekend door de dierenarts in het paspoort of entingsboekje. U dient het paspoort/entingsboekje mee te nemen als u hond komt komt logeren bij From Amity Yard. Wij zijn verplicht het tijdens het verblijf van uw hond in huis te hebben en bij eventueel dierenarts bezoek bij ons te hebben. Komt uw hond uit het buitenland (België) dan dient hij ook voor rabiës ingeënt te zijn.


*Welk voer krijgt onze hond?

Het voer is bij ons niet inbegrepen. Daar is een reden voor. Elke hond heeft zijn eigen voer en gewoontes bij hun eigenaren. Zouden wij nu ander voer gaan geven dan zal de hond darmproblemen krijgen. Er is al genoeg om aan te wennen. Als uw hond voor een langere periode blijft zorgt u dan dat u genoeg voer meegeeft, liever teveel dan te weinig. Door de vele lichaamsbeweging die uw hond krijgt zal hij met regelmaat wat meer eten nodig hebben dan bij u thuis. Heeft uw hond medicatie of vers vlees? Geen probleem, er is ook een koelkast en vriezer aanwezig voor medicijnen of om vers vlees goed te houden. Voerbakken zijn er voldoende aanwezig, die hoeft u niet mee te nemen.


*Onze hond heeft medicijnen nodig, is dat een probleem?

Het is geen probleem om medicijnen te geven aan uw hond. Zorg dat u altijd voldoende meegeeft voor uw hond, helemaal voor langere periodes met duidelijke instructies hoe toe te dienen. Er is een koelkast aanwezig om de medicijnen in te bewaren indien nodig. Uw hond dient geen besmettelijke ziekte hebben! Daar wij de hond wel tijdelijk apart kunnen zetten indien nodig maar geen quarantaine hebben. Als de hond echt ziek is kan hij helaas niet bij From Amity Yard komen logeren.


*Wordt er door jullie ook naar de dierenarts gegaan met mijn hond?

Als uw hond onverhoopt ineens ziek wordt of medische zorg nodig heeft gaan wij indien nodig naar een dierenarts voor deskundige hulp. Wij zullen u trachten op de hoogte te stellen en desgewenst op de hoogte te houden. De kosten van de medicijnen en/of eventuele behandeling verrekenen we met u bij het ophalen van uw hond. Uiteraard onder het overleggen van de factuur van de dierenarts.


*Hoe gaat de betaling?

U rekent de kosten van het verblijf van uw hond af voordat, of zodra u hem of haar weer komt halen. Dat kan contant, of door het bedrag voor ophalen over te maken op rekeningnummer NL45 INGB 0008 1986 20 t.n.v. Hondenlogeerboerderij From Amity Yard o.v.v. de naam van uw hond. Houdt u er bij het berekenen van het bedrag rekening mee dat zowel breng- als haaldagen als volledige dagen meetellen,
en dat in de vakantieperiodes een aangepast tarief geldt.


*Wat zijn de openingstijden?

Brengen en halen op doordeweekse dagen gebeurt op afspraak, tussen 7.30-10.30 uur en tussen 15.30-18.30 voor het brengen of halen van uw hond. Deze tijden zijn ervoor om zoveel mogelijk rust in de roedel te behouden. Dit geldt zowel voor dagopvang als voor logeren. In de wintertijd als het ’s avonds donker is kan alleen ’s morgen uw hond gebracht worden, dit ivm dat de hond altijd bij licht rustig met de roedel kennis moet kunnen maken. We zijn op zaterdag, zondag en op feestdagen beperkt open. U kunt dan uw hond brengen of halen tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 17.00 en 19.00 uur. Op koningsdag zijn we alleen van 10.00-12.00 uur open, beide kerstdagen en nieuwjaarsdag zijn we gesloten.


*Mogen we eerst een keertje komen kijken?

U heeft ons online of door andere klanten gevonden, en het lijkt u wel wat dat uw hond komt logeren of voor dagopvang komt, maar wilt eerst even in het echt zien hoe het eruitziet bij ons, dat kan. U bent van harte welkom. Wij doen zo wie zo eerst aan een kennismakingsbezoek aangezien wij ook vooraf kennis willen maken met uw hond en hoe hij/zij het in een roedel doet. Wilt u ruim van tevoren hiervoor een afspraak maken, wij nemen hier graag de tijd!


*Tot ziens bij Hondenlogeerboerderij From Amity Yard!